fbpx

BLOG

19.01.2023

Način rada i suradnje u modernom uredu

Sobe za sastanke su vitalna područja za raspravu i suradnju između kolega, klijenata i partnera. Ukoliko želimo ostati ispred konkurencije, potrebno je ulagati u nove tehnologije koje mogu nadograditi sadašnje tradicionalne sobe za sastanke u nove moderne konferencijske sustave koji će ponuditi veću učinkovitost i produktivnost.

U ovom nam je blogu želja istražiti kako najbolje iskoristiti nove tehnološke trendove konferencijskih soba te objasniti prednosti nadogradnje Vašeg ureda najsuvremenijim tehnologijama.

[ez-toc]

Zašto nadograditi sobe za sastanke najsuvremenijim tehnologijama?

Nadogradnja ili potpuno novo opremanje sobe za sastanke Vašeg ureda može biti vrlo komplicirani zadatak, ali nagrade su vrijedne truda. Na prvi pogled, opremanje konferencijskih soba za sastanke najnovijom tehnologijom može se učiniti kao vrlo skup zadatak. Međutim, postoje mnoga rješenja kojima ćete tim ulaganjem ostati ispred konkurencije te kroz taj i druge primjere povećati efikasnost. Tako recimo, instaliranje interaktivnih zaslona u Vašoj sobi za sastanke omogućuje kolegama jasnije i zanimljivije predstavljanje i dijeljenje ideja, dok postavljanjem inteligentnih audio sustava sastanci sa udaljenim partnerima postaju jasniji i učinkovitiji. Prednosti nadogradnje sadašnje sobe za sastanke u malene konferencijske sobe nadilaze samo povećanje učinkovitosti i produktivnosti, također poboljšava komunikaciju među zaposlenicima, klijentima i partnerima. Boljim alatima za suradnju dolazi do poboljšanja timske dinamike, a samim time do bržeg donošenja odluka. Ulaganjem u nove tehnologije prvenstveno skrojene kako bi ispunile sve poslovne potrebe, tvrtke mogu osigurati maksimiziranje povrata ulaganja dok im istovremeno ta ulaganja daju prednost nad konkurencijom koja tek treba usvojiti takva inovativna rješenja za potrebe svojeg radnog prostora. Upravo brzim i efikasnim prenošenjem informacija, zatim kvalitetnom međusobnom komunikacijom te na kraju analizom prikupljenih podataka, dobit ćemo mogućnost bržeg i učinkovitijeg donošenja odluka. Naravno to je moguće i tradicionalnim metodama, ali ponekad uspješnost pa i efikasnost takvih sastanaka nije onakva kakvu bismo željeli.

Planiranje Vaše nove sobe za sastanke

Konferencijski sustavi su postali sastavni dio učinkovitih sastanaka. Upravo zato potreba za pouzdanom i jednostavnom audiovizualnom opremom postala je neizostavan dio soba za sastanke, bez obzira na njihovu veličinu. Konferencijski sustavi omogućuju audio i video komunikaciju u realnom vremenu te se time uspostavlja dinamična suradnja između kolega i poslovnih partnera. Naravno ako uđete u sobu za sastanke neke tvrtke i vidite najnoviju tehnologiju koja je savršeno ukomponirana u tu prostoriju, ta tvrtka će Vam zasigurno izgledati profesionalno.
Kako bismo postigli ranije navedenu efikasnost i učinkovitost vrlo je bitna početna analiza te planiranje same instalacije. Upravo na pitanja poput: Što našoj sobi za sastanke treba? Kako povećati efikasnost? Što od opreme instalirati da bi se to postiglo?, unaprijed trebamo znati odgovor. Do odgovora ćemo doći vrlo lako ako u planiranje uvrstimo invidualne potrebe poslovnog subjekta. Prije svega potrebno je vrlo dobro razumjeti zahtjeve i potrebe Vašeg tima. Uvođenje novih tehnologija u svakodnevnicu potrebno je ukoliko često održavate sastanke s udaljenim partnerima, često provodite razne edukacije zaposlenika ili primjerice često održavate razne briefing komunikacije između zaposlenika.

Dakle, opremanje mora biti vrlo pažljivo osmišljen proces kako bi se omogućila što veću funkcionalnost. Naš tim stoji Vam na raspolaganju za dodatna pitanja i prokretanje projekta. Potrebno je dobro razmisliti koju opremu i zašto koristiti. Kako bi pobliže opisali i došli do odgovora koju opremu trebate, pripremili smo kratak popis opreme koju svaka soba za sastanke treba imati:

 

 

• Projekcijsko platno i video projektor

Dobar projektor i pomično projekcijsko platno postali su „must have’’ svakog konferencijskog sustava. Projektore dijelimo prema namjeni (data ili video) te prema izvoru svjetlosti (laserski, standardna lampa, LED lampa). Dobar projektor omogućje prikaz raznog sadržaja na velikom zaslonu vidljivom svima koji se nalaze u prostoriji. Vaše prezentacije, dijeljenje sadržaja na sastancima, videozapisi biti će dostupni za komentiranje i prezentiranje većem broju zaposlenika ili partnera.

 

Naša preporuka za projekcijsko rješenje:   Sony Professional

 

 

• Interaktivni zaslon

Interaktivni zaslon koji će Vama i cijelom timu olakšati interakciju u modernom poslovnom okruženju, neophodan je dio nove konferencijske sobe. Ako smatrate da Vam je projektor prevelika opcija za manju konferencijsku sobu, ovakvim zaslonom zasigurno nećete pogriješiti. Ovaj uređaj je poput velikog ekrana ili televizora koji u sebi ima ugrađene senzore na dodir. Služi za prikaz i olakšano dijeljenje sadržaja te je samim time savršen za Vašu novu sobu za sastanke.

 

Naša preporuka za interaktivno rješenje:   Allsee

 

 

• Sustav za video konferenciju

U modernom poslovanju razni sastanci i druženja s poslovnim partnerima iz cijelog svijeta poprilično su veliki izdatak u bilanci poslovnog subjekta. Kako bismo troškove putovanja i vremena potrebnog za iste smanjili na minimum, nephodno rješenje je dobar komunikacijski alat na daljinu. Rješenje za to je moderan sustav za videokonferenciju. Bilo da se radi o sastanku s novim klijentom, distributerom ili partnerom koji je lociran kilometrima od Vas, konferencijski sustavi u današnje vrijeme neophodni su trend u poslovnoj komunikaciji.

 

Naša preporuka za konferencijsko rješenje:   Televic konferencijski sustavi

 

• Audio sustav

Sve ranije navedeno ne može se dobro uklopiti bez da uložite i u moderan audiosustav. Dobro ozvučenje prijeko potrebno je za uspješnu implementaciju konferencijskog sustava. Dovoljno jako pojačalo i zvučnici zasigurno će poboljšati komunikaciju i prezentaciju ideja. Najčešće se koriste ugradbeni zvučnici koji svojom instalacijom neće narušiti vizualan sklad Vaše sobe za sastanke.

 

Naša preporuka za audio rješenje:   RCF

Želite li unaprijediti Vaše poslovanje?

Najnovijim tehnologijama konferencijskih sustava, sobe za sastanke u Vašem uredu možete učiniti produktivnijima, učinkovitijima i uzbudljivijima. Ne samo da će nadogradnja novim tehnologijama pojednostaviti zadatke ono će stimulirati okruženje za najproduktivnije moguće sastanke. S visokokvalitetnim alatima sobe za sastanke u svom uredu možete podići na višu razinu. Iskorištavanjem prednosti ovih tehnologija, Vaši će sastanci biti lakši i omogućiti svima učinkovitiji rad.
Budući da smo ovlašteni predstavnici renomiranih svjetskih proizvođača profesionalne audio, video i multimedijalne opreme te konferencijskih sustava, naši stručni zaposlenici mogu Vam pomoći u pronalasku, nabavi i samoj instalaciji potrebnog rješenja.

 

Za više informacija pošaljite nam upit ili svoj projekt na info@lavprojekt.com

error: Content is protected !!