NOVOSTI

17.08.2023

Inovativno AV rješenje: Lumens i Xilica objavili suradnju

 

Integracijsko partnerstvo Lumensa i Xilice za automatizirano praćenje kamerom temeljeno na glasu

S ponosom želimo podijeliti uzbudljivu novost koja će podići AV suradnju na potpuno novu razinu. Predstavljamo Vam uzbudljivo partnerstvo između Lumensa i Xilice, dva vrhunska brenda za koje je LAV Projekt distributer na našem tržištu! Ujedinjenim naporima, ove dvije tvrtke donose nam revolucionarno rješenje za naprednu audiovizualnu automatizaciju u suradničkim prostorima koje će zasigurno zauvijek promijeniti načine komunikacije i suradnje.

 

Plug and Play integracija za napredno praćenje

O čemu je riječ? Radi se o naprednom rješenju za automatizirano praćenje pan, tilt i zoom (PTZ) kamere temeljeno na glasu. Suradnja između Xilice i Lumensa donosi integrirano rješenje koje objedinjuje visokokvalitetne PTZ kamere Lumensa s Xilicinim audiosobnim sustavima temeljenim na Cat5 mreži. Rezultat je potpuno integrirano audiovizualno rješenje s automatiziranom mogućnošću praćenja kamere temeljenom na glasu, i to sve bez potrebe za programiranjem ili licenciranjem unaprijed.

Napredna tehnologija praćenja sastanka PTZ kamerom

Xilicina automatizirana tehnologija praćenja kamera koristi niz stropnih mikrofona kako bi precizno usmjerila PTZ kamere prema aktivnom govorniku. Integrirani kontrolni motori omogućavaju jednostavno upravljanje IP-kontroliranim proizvodima, čime se pojednostavljuje rad sustava u suradničkim okruženjima. Uz ovo partnerstvo, kameri se šalju koordinate pozicioniranja u stvarnom vremenu pomoću modula Follow Me za praćenje kamere tvrtke Xilica koji radi zajedno s nizom stropnih mikrofona. Jednom aktivirana, Lumens PTZ kamera će automatski pratiti aktivnog govornika u sobi, omogućujući udaljenim sudionicima da prate razgovor i potpunije se uključe u rasprave.

Ovo rješenje idealno je za domene kao što su visoko obrazovanje, vladine institucije te korporativna tržišta.

 

 

Iz medija

„Nova integracija s Lumensom značajno pojednostavljuje proces konfiguracije za naše klijente“, istaknuo je Steven Liang, potpredsjednik razvoja proizvoda u Lumensu. „Xilicina automatizirana tehnologija praćenja kamere uvijek je bila intuitivna, ali ovaj korak naprijed pruža brzu implementaciju automatiziranog rješenja za glasovno praćenje kamerom.“

„Rješenje u konačnici eliminira potrebu da korisnici izravno upravljaju kamerama tijekom konferencija ili sesija u učionicama, omogućujući im da u potpunosti iskoriste svoj prostor i komuniciraju na prirodan način“, rekao je Shaun Robinson, potpredsjednik proizvoda u Xilici.

 

O Lumensu i Xilici

Lumens® Digital Optics Inc., vodeći proizvođač u području optičkih proizvoda, stvara inovativne kamere visoke kvalitete za sve AV potrebe. Njihove PTZ kamere temelje se na preciznom robotskom mehanizmu i industrijskim standardnim kontrolnim protokolima.

Za više informacija posjetite:

Lumens

Xilica® stvara proizvode za suradnju koji otključavaju snagu ljudske povezanosti. Njihova rješenja premosnica udaljenosti između pojedinaca, timova i organizacija, potičući interakciju i razmjenu ideja.

Za više informacija posjetite:

Xilica 

 

Izuzetno smo ponosni što je upravo LAV Projekt distributer Lumens i Xilica rješenja za Hrvatsku, te Vam kao takvi možemo ponuditi vrhunske A/V proizvode obje tvrtke.

 

Više o ovom partnerstvu možete saznati na:

https://www.xilica.com/lumens/

https://www.mylumens.com/en/News_detail/164/Lumens-Announces-Integration-Partnership-with-Xilica-for-Automated-Voice-Based-Camera-Tracking