NOVOSTI

12.10.2023

Najizdržljiviji shotgun mikrofon ikada – DPA 2017

lav projekt ekskluzivni dpa distributer za hrvatsku - novi dpa 2017 shotgun mikrofon

Danski DPA Microphones, vodeći proizvođač visokokvalitetnih mikrofonskih rješenja za koja je LAV Projekt ekskluzivan distributer za Hrvatsku, predstavio je danas svoj novi 2017 Shotgun mikrofon.

             

 

DPA 2017 Shotgun je izuzetno usmjeren superkardioidni kondenzatorski mikrofon koji kombinira kristalno čist, autentičan zvuk te stabilnu izvedbu u teškim uvjetima. Mikrofon je dizajniran za snimanje autentičnog zvuka s visokom usmjerenošću, jasnoćom i dosljednošću, stoga 2017 briljira u zahtjevnim scenarijima broadcastinga i produkcije.

             

 

Najnovije DPA rješenje idealno je za broadcasting i događaje uživo, od tradicionalnih vijesti i sporta do snimanja zvuka na filmskim setovima ili glazbenim događajima.

lav projekt audio oprema - distributer dpa mikrofona - novi dpa 2017 shotgun mikrofon

Ključne značajke:

             

 

 • Precizan, prirodan zvuk
 • Izvanredna izdržljivost s pojačanom konstrukcijom za izvedbu u izazovnim okruženjima
 • Izvanredno smanjenje osjetljivosti izvan osi za optimalnu izolaciju željenog izvora zvuka
 • Ekstremno usmjeren uzorak s učinkovitom interferentnom cijevi u kompaktnom kućištu
 • Jednostavan za postavljanje pozicioniranje i korištenje
 • Nizak vlastiti šum

             

 

Glavne aplikacije:

             

 

 • Broadcast i televizijska industrija (npr. prijenos sportskih događaja uživo, vijesti, podcasta,...)
 • Filmska industrija (npr. snimanja pozadinskog zvuka lokacije)
 • Radio
 • Kazalište
 • Glazbeni događaji ( ,,pickup'' publike)

             

 

Precizan, prirodan zvuk

             

 

DPA 2017 je dizajniran kako bi se osiguralo da se zvuk iz primarnog izvora lako kombinira s prirodnim zvukom snimljenim izvan osi. Ima učinkovito smanjenje osjetljivosti izvan osi u kombinaciji s frekvencijskim odzivom koji je mnogo linearniji od većine sličnih shotgun mikrofona na tržištu. Mnogi drugi shotgun mikrofoni  nemaju odliku hvatati zvuk izvan osi prirodno, zbog čega, na primjer, buka gomile na stadionu više nalikuje vodopadu odnosno potpuno neprepoznatljivo. Upravo su to mogućnosti koje rezultiraju autentičnim zvukom koji ovaj mikrofon izdvaja od konkurencije.

             

 

 

Izvanredna izdržljivost

             

 

Mikrofon je konstruiran te testiran na način da izdrži grubo rukovanje, kao i ekstremne vremenske uvjete, poput hladne klime i vlage (+40°C / -40°C).  Inkapsulirajuća struktura bez pokretnih mehaničkih dijelova uz odgovarajuću debljinu materijala i idealan ujednačen uzorak proreza na rešetki čine mikrofon izuzetno otpornim na mehaničke udare. Mikrofon preživljava izloženost izravnoj kiši i brzo se suši kako bi se vratio u savršen rad brže nego mnogi drugi shotgun mikrofoni na tržištu. Ima debelu, robusnu konstrukciju tijela od mesinga koja je izuzetno izdržljiva i poznata po svojoj otpornosti na koroziju te toleranciji na zamor metala. Uz to površine mikrofona tretirane su zaštitnim crnim kromiranim slojem, koji osigurava gracioznije starenje. Testiranje je pokazalo da 2017 može dosljedno i lako izdržati te se oporaviti od fenomena kondenzacije, u rangu s najstabilnijim shotgun mikrofonima na tržištu. lav projekt ekskluzivni distributer dpa mikrofona - novi dpa 2017 shotgun mikrofon - najnoviji broadcast mikrofon na tržištu

             

 

 

Nizak vlastiti šum

             

 

S ekstremnim SPL-om od 143 dB peak-a, niskim vlastitim šumom od 13 dB(A) i dinamičkim rasponom od 130 dB, 2017 briljira tamo gdje drugi dobri shotgun mikrofoni ne uspijevaju, što ga čini korisnim u aplikacijama gdje takvi mirkofoni tradicionalno nemaju dobre rezultate.

             

 

Ekstremno usmjeren uzorak hvatanja

             

 

2017 je izuzetno usmjeren shotgun mikrofon. Pokazuje impresivno prigušenje na 90° (oko -10 dB) i maksimalno odbijanje oko 125° (više od -20 dB). Njegov polarni uzorak omogućuje ravnomjernije snimanje izvora zvuka "na sceni" (0°) i veće smanjivanje zvukova izvan scene, čime se postiže bolja ukupna izvedba kojom se 2017 ističe nad konkurencijom.  Pažljivo dizajnirana interferentna cijev, u kombinaciji s jedinstvenim ''gridom'' od 360°, osigurava dosljedne rezultate čak i ako se mikrofon nenamjerno okrene.

             

 

Jednostavan za postavljanje, pozicioniranje i korištenje

lav projekt audio oprema - distributer dpa mikrofona - novi dpa 2017 shotgun mikrofon s zaštitom od vjetra S duljinom od samo 184 mm te težinom od 115 grama, 2017 je kompaktniji od mnogih popularnih shotgun mikrofona i upravo to ga čini izvrsnim izborom za korištenje na profesionalnim kamerama. Njegove manje dimenzije dopuštaju mu da stane u manje jedinice za zaštitu od vjetra, a budući da na njemu nema fizičkih prekidača , možete ga smjestiti u jedinicu za zaštitu i zaboraviti na njega. Bilo da se koristi u fiksnim položajima, na sustavima kamera ili boom nosačima, DPA je stvorio namjenski, optimizirani mikrofon za broadcasting i zvuk uživo koji je konkurentan na tržištu a donosi i pruža iznimnu vrijednost za sve audio profesionalce.

             

 

Što se nalazi u 2017 kutiji?

             

 

DPA 2017 mikrofon dolazi s UA0691 držačem mikrofona, UA0073 Windscreen spužvicom za mikrofon i S-DKF0011 torbicom na patentni zatvarač. lav projekt ekskluzivan DPA mikrofon distributer za Hrvatsku - slika kutije 2017 mikofona te dodataka koji dolaze uz 2017 shotgun mikrofon

DPA 2017 i druga broadcasting rješenja možete pronaći u LAV Projekt audio ponudi. 2017 Vas spremno čeka i u našem Showroom-u u kojem ga možete isprobati a dostupan je i kao demo na zahtijev. Ukoliko ste zainteresirani za mikrofon ili trebate dodatno savjetovanje pošaljite nam upit. 

Više o mikrofonu saznajte na stranicama proizvođača: dpa 2017 mikrofon - banner saznajte više