Jazz House Pula - projekt implementacije novog audio sustava

Klijenti: Arena Hospitality Group d.d.

Datum projekta: svibanj, 2023.

Tip projekta: Pro Audio,

Hotel Park Plaza Histria smješten je na poluotoku Verudela u Puli. Već godinama ovaj hotel predstavlja simbol turističke ponude grada Pule. Hotel svojim gostima nudi savršen pogled na Jadransko more a smješten je na samo par kilometara od središta grada. Hotelom upravlja Arena Hospitality Group koja kontinuirano ulaže u poboljšanje svoje ponude. Tako svojim gostima nudi vrhunske sadržaje poput kongresnog centra, nekoliko restorana, bazene s morskom vodom, wellness centar, saune i još mnogo toga. Kako bi upotpunili svoju ponudu i sadržaje, u prostoru bivšeg casina koji se nalazio u sklopu hotela, otvoren je jedinstveni novi klub – Jazz House.  Projekt prenamjene prostora casina u Jazz House ima za cilj obogatiti kulturnu scenu Pule kroz kvalitetne jazz programe tijekom cijele godine.

Slike projekta

Opis projekta

Ovaj novi prostor posvećen je pružanju platforme za talentirane umjetnike te će kao takav predstavljati novo središte pulske ali i svjetske jazz scene. Planirani su mnogi glazbeni nastupi raznih jazz umjetnika, pružajući tako turističkoj ponudi grada Pule nove sadržaje.

S obzirom na to da takav prostor treba vrhunski audio sustav kako bi bio funkcionalan, vrlo smo ponosni što smo sudjelovali u projektiranju i opremanju  Jazz House-a novim audio sustavom.

Od strane klijenta kontaktirani smo kako bi ponudili naše rješenje za novi audio sustav te programiranje, montažu i puštanje u rad istog, Budući da je funkcija ovog prostora prvenstveno koncertna, vrhunski zvuk i dobra pokrivenost prostora njime bila je od iznimne važnosti. Predložili smo implementaciju RCF zvučnih kutija uz DPA Microphones rješenje za ozvučenje bubnjarskog seta koji će se nalaziti na pozornici. Prijedlog je usvojen od strane klijenta i započeli smo instalacijom opreme.

Prostor ispred pozornice ozvučen je s dva RCF TT 515-A advostaznim aktivnim sustavom zvučnika kao glavno ozvučenje. Fleksibilnost, snaga, i kompaktnost glavne su odlike ovih profesionalnih aktivnih zvučnika iz RCF-ove TT+ serije, koji su i vizualno savršeno ukomponirani u Jazz House.  Budući da je prostor kluba vrlo otvoren, kako bi postigli potpunu pokrivenost na svim dijelovima koristili smo i četiri RCF ART 708-A MK4 aktivne zvučne kutije. ART 708-A MK4 jedinstven je proizvod u svojoj Live sound kategoriji. Njegov 1.0″ kompresijski driver nudi jedinstvenu vokalnu jasnoću i projekciju zvuka a 8″ woofer nudi ekstremno linearan odziv i preciznu, duboku kontrolu niskih frekvencija. Kako bi upotpunili zvuk implementirali smo i subwoofer rješenje;  dvije RCF SUB 702 AS II, 12″ bass reflex aktivne subwoofer zvučne kutije savršeno su upotpunile zvuk. Svaki vrhunski glazbenik treba i takav stage monitoring pa smo za te potrebe isporučili četiri RCF HD 10-A MK5 szvučne kutije koje se mogu koristiti kao monitori na pozornici ali i kao kutije za ozvučenje prostora po potrebi.  Kako bi se što bolje reproducirao zvuk bubnjeva isporučeni su DPA mikrofoni. DPA 4055  kondenzatorski open cardioid mikrofon za bas bubanj kao i stereo par najnovijeg pojačanja u DPA live mikrofonskoj obitelji 2015. Stereo par 2015 d:dicate™ mikrofona s držačima i zaštitom od vjetra vrhunsko je rješenje kao overhead za set bubnjeva. Više o njemu možete saznati ovdje.

 

Pored implementiranog audio sustava, položeni su i novi kablovi za sve pozicije instaliranih zvučnika koji su spojeni na digitalni processor zvuka. Cjelokupni audio sustav je projektiran i pušten u rad u vrlo kratkom roku.  Klijent a i mi sami smo izuzetno zadovoljni rezultatima dobivenim novim audio sustavom i odličnom pokrivenosti prostora zvukom.

 

 

Slični projekti