fbpx

NOVOSTI

19.01.2023

DPA specijalizirani mikrofon namjenjen za bubanj

dpa 4055 drum kick mic. mikrofon za bubanj

Predstavljamo Vam novi 4055 Kick drum mikrofon, specijalizirani mikrofon za bubanj te za instrumente niske frkvencije i visokog SPL-a.

Za razliku od tradicionalnih kick drum mikrofona, ovaj novi dodatak u DPA liniji proizvoda izdržljivo je mikrofonsko rješenje koji nije unaprijed prilagođen bilo kojem specifičnom zvuku što omogućuje inženjerima zvuka (audio tehničarima) da oblikuju zvuk po svojoj želji. Mikrofon za bubanj 4055 rigorozno je testiran za izvedbu u raznim žanrovima – kao što su pop, rock, jazz, folk i drugi. Napravljen je da izdrži surovost života na cesti i da isto tako jednako dobro radi i u studiju.

4055 isporučuje poznati DPA zvuk, preuzimajući pravi, čisti zvuk instrumenta. Mikrofon također nudi linearni frekvencijski odaziv, i na osi i izvan nje, što rezultira vrlo čistim, prirodnim, dobro definiranim zvukom. Niski tonovi su oštriji i biraju pravu postavku za ritam, dok je uklanjanje dijela srednjeg tona lakše nego ikad prije.

 

Oblik

DPA 4055 još je jedna jedinstvena značajka koja ga izdvaja od drugih mikrofona za bubnjeve. Njegov asimetrični dizajn olakšava pozicioniranje kada se postavi u bubanj bilo koje veličine bez opasnosti od pucnja kože bubnja. Također se može postaviti unutar ili izvan bubnja tako da je pronalaženje idealnog položaja brzo i bez napora. Dodatno, 4055 ima veliko kučište i dovoljno pjene za prigušivanje vjetra, smještenu ispred kapsule iza rešetke, kako bi se nosila s turbulencijama ispred otvora bubnja. To se postiže bez kompromisa u prijemu ili kvaliteti zvuka.

DPA 4055 Mikrofon za bubanj pogled sa strane

''Vrlo smo uzbuđeni zbog kreativnih mogućnosti i visokokvalitetnog zvuka koji ovaj novi mikrofon za bubanj pruža u aplikacijama uživo i pri snimanju,'' kaže Rene Mørch, direktor proizvoda, DPA Microphones A/S. ''Iako se ljudi okreću DPA-u zbog naših minijaturnih rješenja, znamo da su oni također navikli koristiti veliki mikrofon za bubanj koji može podnijeti visoke SPL i prigušiti inherentni vjetar koji nastaje pomicanjem kože bubnja. Sve smo to uzeli u obzir prilikom dizajniranja mikrofona 4055 i radeći s nekoliko inženjera tijekom razvoja, stvorili smo veliko rješenje koje je nenametljivo i pruža najbolji zvuk dostupan na tržištu.''

DPA 4055 nije ograničen na bubanj. Jednako dobro radi na drugim instrumentima kao što su pojačala za električnu gitaru, bas i truba. Njegov ravni frekvencijski odgovor i sposobnost da neobojeni zvuk dovede na višu razinu dobro funkcionira na mnogim vrstama instrumenata.

Ukoliko Vas ovaj uređaj zanima, slobodno pošaljite upit na: info@lavprojekt.com

Više o mikrofonu saznajte na:
https://www.dpamicrophones.com/instrument/4055-kick-drum-microphone