LAV Projekt projektiranje i instalacija novog audio sustava za potrebe Vintage Industrial Bar-a

Klijenti: Vintage Industrial Bar - Rock brigada d.o.o.

Datum projekta: 2023.

Tip projekta: Pro Audio,

Vintage Industrial Bar smješten je u prostoru nekadašnje Tvornice dugmadi na adresi Savska cesta 160 u Zagrebu. Već duži niz godina ovaj klub je jedan od najpoznatijih zagrebačkih prostora u kojem se tijekom cijele godine održavaju raznovrsni programi. Tvornica dugmadi tako je postala savršeno mjesto za održavanje koncerata, slušaona, stand up-a, kazališnih predstava, kvizova te projekcija filmova. Prostor kluba proteže se na 550m2 i podijeljen je na tri dijela, centralni dio, gdje se nalazi 20 metara dug šank, srednji sjedeći dio te koncertni dio u kojem se nalazi pozornica s vrhunskim RCF audio sustavom te backstagom.  Vintage Industrial Bar, među najdražim je mjestima mnogih glazbenika i poklonika dobrog zvuka, a mi smo ponosni što smo imali priliku projektirati te implementirati novi audio sustav za potrebe centralnog i srednjeg dijela kluba.

Slike projekta

Opis projekta

Kako bi svojim gostima pružili što bolji audio doživljaj i van koncertnog dijela kluba, klijent se odlučio za promjenu dotrajalog pasivnog audio sustava centralnog i srednjeg dijela. Shodno tome, od nas je zatraženo  rješenje za promjenu audio sustava. Nakon pregleda prostora krenuli smo s proračunima pokrivenosti te projektiranjem rješenja. Klijentu smo predstavili tri varijante izvedbe novog audio sustava baziranog na RCF komponentama te isto tako sve prednosti i nedostatke pojedinog rješenja. Nakon predstavljanja, klijent se odlučio za aktivni RCF audio sustav TT+ serije te smo ubrzo krenuli s implementiranjem rješenja.

 

Za potrebe ozvučenja implementirane su RCF TT 22-A II aktivne dvostazne zvučne kutije. Ove aktivne kutije sastoje se od 12″ neodimijskog woofera i 1,4″ izlaznog kompresijskog drivera, koji  zajedno isporučuju kristalno čist zvuk u izdržljivom kućištu od šperploče izrađene od baltičke breze. S 1100 W snage, fly-track rigging točkama, ugrađenom RDNet kontrolom te pažljivo izrađenim akustičnim dizajnom, ovaj zvučnik bio je savršeno rješenje. Zvuk navedenih kutija upotpunjen je TTS 15-A subwoofer rješenjem. TTS 15-A je kompaktan subwoofer visokog izlaza, idealan u kombinaciji s TT+ dvostaznim sustavima. Njegov 15” woofer pokreće 1100 W RMS SMPS pojačalo klase D s punim DSP i RDNet mrežnim mogućnostima. Posebna želja klijenta je bila zaštita subwoofera te montaža na mjesto gdje neće smetati gostima i gdje će biti zaštićeni od prolijevanja pićem. Iz tog smo razloga  TTS 15-A subwoofere projektirali te montirali na viseće nosače koji su smješteni ispod stropa odnosno svodova između centralnog i središnjeg prostora.   Na području pored šanka montirana je TT 10-A aktivna zvučna kutija s rotirajućom hornom 10’’+1’’ koja zapravo služi i kao ‘’monitoring’’ iznad DJ pulta. Cjelokupnim sustavom kontrolira se putem RDNet-a a da bi to bilo moguće implementirali smo i RDNet Control 2 hardversko USB sučelje. RDNet Control 2 omogućuje upravljanje s dvije podmreže na kojima je moguće spojiti do 32 uređaja po podmreži. Uz novi audio sustav položena je i nova kablaža za sustav.  Cjelokupna montaža novog audio sustava odrađena je iznimno brzo, a klijent je vrlo zadovoljan isporučenim rješenjem.

Slični projekti