fbpx

NOVOSTI

08.02.2024

Radial HotShot – Savršeno rješenje za internu scensku komunikaciju

Radial Engineering Ltd. je kanadski proizvođač profesionalnih audio proizvoda sa sjedištem u Vancouveru, Britanska Kolumbija. Radial je danas globalni lider u proizvodnji profesionalnih audio rješenja koja su poznata po kvaliteti i izdržljivosti te po izuzetnim audio performansama. Ta rješenja uključuju najbolje svjetske direktne kutije (DI box), audio razdjelnike, preklopnike, izolatore, instrumentalne preampove, audio sučelja i drugo.

LAV Projekt - Radial Engineering distributer za Hrvatsku

Zbog svoje pouzdanosti proizvodi krase pozornice te studije diljem svijeta, a Radial proizvodima vjeruju neki od najvećih svjetskih i domaćih glazbenika, producenata i inženjera u industriji. Imena poput Adele, ACDC, Architects, Beyoncé, Bruce Springsteen, Fleetwood Mac, Guns N Roses, Haim, Nine Inch Nails, Radiohead, Sonic Youth te mnoga druga svjedoče o povjerenju koje umjetnici polažu u Radial proizvode. Isto tako audio/video integratori diljem svijeta biraju Radial proizvode kako bi na svojim projektima dobili potrebiti vrhunski zvuk.

 

Upravo smo zato izuzetno ponosni na činjenicu da je LAV Projekt Radial Engineering distributer za područje Hrvatske.  

 

Danas Vam predstavljamo Radial HotShot DM-1 i HotShot 48V, mikrofonske prekidače (switch) koji omogućuju internu komunikaciju između članova benda na pozornici.

LAV Projekt distribucija -Radial HotShot DM-1 i HotShot 48V

Komunikacija između članova na pozornici, FOH-a i monitoringa predstavlja kreativni proces u kojem svi sudionici zajednički rade na postizanju optimalnog zvuka. Kako bi ta komunikacija bila što bolja, Radial je predstavio svoj novi inovativni switch kojim je ona zasigurno olakšana. HotShot zamjenjuje upotrebu dodatnog komunikacijskog internog mikrofona na pozornici te pretvara glavne vokalne mikrofone u sredstvo interne komunikacije.

 

Radial HotShot DM-1

Radial HotShot DM-1 je pasivni mikrofonski te mute switch za dinamičke mikrofone koji omogućuje trenutno prebacivanje signala između dva izlaza.

LAV Projekt distribucija - Radial HotShot DM-1 mikrofonski switch

Sastoji se od jednog XLR inputa i dva XLR outputa. Dakle nožnim pritiskom na switch, član benda prebacuje izlazni mikrofonski signal na interni ili in ear montioring te obavlja komunikaciju preko svojeg mikrofona s članovima benda a publika ga pritom ne može čuti. To omogućuje glazbeniku diskretnu komunikaciju s drugim članovima benda ili prijavljivanje tehničkog problema tehničarima. Čim se prekidač nogom ponovno pritisne, sustav se automatski vraća u normalan rad. Za najbolje komuniciranje omogućeno je međusobno povezivanje više HotShot swicheva u jedan kanal, dakle spajanje više mikrofona na pozornici što omogućuje međusobnu komunikaciju.

HotShot DM-1 može se koristiti i kao način da svojem vokalu dodate specijalne efekte. Kako bi to ostvarili jedan izlazni kanal spojite na normalan vokalni kanal, a drugi spojite na kanal s dodatnim efektima kao što je primjerice jeka. Pritiskom na switch u trenu promijenite kanal te uključite efekte, a isto tako ponovnim pritiskom isključite efekte.

Još jedan od načina korištenja Radial HotShot-a je kao mute switch. Spojite jedan output te pritiskom na switch jednostavno ugasite izlazni signal u raznim situacijama npr. kašljanje (Cough Button).

Pošto je HotShot DM-1 pasivni switch nema potrebe za dodatnim napajanjem ali upravo to je razlog zašto na njega ne mogu biti spojeni mikrofoni koji trebaju dodatno napajanje (phantom power). Kako bi i taj problem riješili nastao je Radial HotShot 48V.

 

Radial HotShot 48V

Hotshot 48v je savršeno rješenje za svakoga tko želi kontrolirati izlaze kondenzatorskog mikrofona. Omogućuje slanje fantomskog napajanja od 48 V na kondenzator, a također je koristan na dinamičkim mikrofonima. Funkcionalnosti i sheme spajanju su mu iste kao i kod DM-1, a razlika je u tome da je za korištenje ovog switcha potrebno dodatno napajanje (9VDC) te da je na switchu pomoću lampica vidljivo na kojem ste outputu trenutno.

LAV Projekt Radial Engineering distributer - Radial HotShot 48V

Kako bi se izbjeglo zvučno pucanje (pop) tijekom prebacivanja, do kojeg ponekad dolazi zbog dolaska fantomskog napajanja do mikrofona, HotShot 48V koristi aktivni sklop i mikrokontroler s vremenskom odgodom koja služi za tiho prebacivanje. Odgoda od 5 milisekundi dovoljno je kratka da je izvođač ne zamijeti ali dovoljno duga da se svako curenje istosmjerne struje rasprši, sprječavajući zvučni šum te osiguravajući besprijekorno prebacivanje tijekom bilo koje izvedbe.

Još jedna od razlika je dodatna Latch funkcija koja aktivacijom omogućuje prebacivanje između outputa pritiskom i zadržavanjem prekidača pritisnutim. Micanjem noge s prekidača vraćate prethodni izlaz.

 

Više o mogućnostima HotShot 48V možete saznati u Radial blogu:

“5 načina korištenja Hotshot 48v”

Svi Radial Engineering proizvodi dostupni su u LAV Projekt ponudi uz adekvatne zalihe. Sve proizvode možete pronaći na Radial stranicama a za više informacija o cijeni i dostupnosti  pošaljite nam upit.