fbpx

NOVOSTI

13.06.2023

Lumens® CamConnect: Transformirajte svoje audio-vizualno iskustvo

LAV Projekt ovlašteni Lumens distributer - Naslovna slika Lumens AI-Box CamConnect procesor

CamConnect™ Pro (AI-Box1 CamConnect Processor) tvrtke Lumens® Digital Optics Inc. predstavlja značajnu prekretnicu u razvoju videokonferencijske i objedinjene komunikacijske tehnologije. CamConnect Pro donosi mnoštvo naprednih alata uključujući korištenje umjetne inteligencije za videokonferencije te automatizirano praćenje kamere, glasovno praćenje i dinamičko prebacivanje unosa. Također nudi miks kamera za VC i UC aplikacije koje osiguravaju razinu produkcije u televizijskom stilu.

 

O Lumensu

Lumens® Digital Optics Inc., tvrtka Pegatron Grupe, vodeća je tvrtka u optičkim proizvodima. Lumensova ponuda proizvoda uključuje HD i 4K PTZ kamere, kamere s automatskim praćenjem i automatskim kadriranjem, medijske procesore, IP odašiljače i dekodere te kamere za dokumente. Lumens kontinuirano unapređuje dizajn proizvoda koji se koristi u video studijima, događajima uživo, učionicama, konferencijskim sobama te za učenje na daljinu.

 

CamConnect™ Pro 

Kao prvi u industriji, Lumens uvodi višekanalni pretvarač IP-a u USB koji se temelji na umjetnoj inteligenciji za videokonferencije i objedinjene instalacije za suradnju. To omogućuje AV tehničarima korištenje IP kamera koje se lako postavljaju za korištenje s Microsoft Teams, Zoom Rooms i drugim aplikacijama. Integracija i napajanje višestrukih IP kamera na lokalnoj mreži obećava daljinsko upravljanje kamerom, instalaciju s jednim kabelom i bez praktičnog ograničenja duljine kabela. CamConnect Pro sa svojim inteligentnim AI-Boxom1 funkcionira tako da automatski sinkronizira do četiri PTZ kamere s akustičnim podacima u stvarnom vremenu iz usmjerenih mikrofona

lumens ai box cam connect pro front slika

Glavne karakteristike:

  • Podržava do 4 IP kamere
  • Podržava do 16 višestrukih mikrofona
  • Podržava PBP i 2x2 multiview izlaz
  • Algoritam umjetne inteligencije za praćenje govornika i središte pozornice
  • 5-godišnje jamstvo

 

Kontrola kamere putem glasovnog praćenja 

AI-Box1 spaja usmjerene audio podatke s unaprijed postavljenim položajima kamere kako bi se fokusirao na aktivnog govornika. Ako govornik prilagodi svoj položaj, kamera će inteligentno ispraviti unaprijed postavljenu postavku kako bi zadržala govornika odnosno subjekt u središtu kadra.

LAV Projekt Lumens distributer Kontrola-kamere-putem-glasovnog-pracenja

 

Hibridni algoritam za audio-vizualno praćenje 

Pretvarajući PTZ kameru u kameru za automatsko praćenje, AI-Box1 koristi podatke uživo s mikrofona za praćenje izlagača ili učitelja dok se kreću po pozornici ili katedri. Ovo čini CamConnect idealnim partnerom prilikom primjerice snimanja predavanja.

lav projekt lumens digital optics distributer - upotreba camconnect-a u učionici

 

Automatsko prebacivanje više kamera 

AI-Box1 može koristiti do 4 kamere za isporuku najboljeg kuta snimanja, dramatično poboljšavajući AV produkciju i iskustvo udaljenog sastanka. Jedinica također podržava višestruki način rada, za prikaz  dviju kamera jedne pored druge (PBP) ili više kamera u 2x2 galeriji. Upravo to omogućuje gledateljima i udaljenim sudionicima uključenje u rasprave i debate bez stalnog pomicanja kamere naprijed-natrag. Rješenje podržava ulaz s jednog mikrofona za praćenje glasa ili čitavog niza instaliranih mikrofona, što ga čini prikladnim za korištenje u sobama za sastanke i predavanjima.

Lumens cam connect pro ai box procesor - Automatsko-prebacivanje-vise-kamera

 

Mikrofonski nizovi i procesori digitalnih signala

Inteligentni hardverski element CamConnect Pro, AI-Box1 CamConnect procesor, malen je poput mini pretvarača, ali ima snagu i fleksibilnost da podrži do 4 kamere, više mikrofonskih nizova i alate za suradnju poput Barco ClickShare CX serije. Optimiziran je za suradnju s nizovima mikrofona Nureva, Sennheiser, Shure i Yamaha.

lumens cam connect procesor - Mikrofonski-nizovi-i-procesori-digitalnih-signala

 

Više o CamConnect-u

“S CamConnect Pro, praćenje glasa prelazi u mainstream. Lako ga je postaviti, radi samostalno i daje rezultate koji će transformirati ne samo sesije videokonferencija, već i obuku te obrazovanje. CamConnect Pro podiže koncept praćenja zvuka na potpuno novu razinu s prebacivanjem i miksanjem kamere u televizijskom stilu." komentirao je Steven Liang, voditelj razvoja proizvoda u Lumens Digital Optics Inc.

 

CamConnect™ Pro kao i ostali Lumens® proizvodi dostupni su i u LAV Projekt distribuciji. Za više informacija ili ponudu pošaljite upit.

POŠALJI UPIT

 

Za više informacija o Lumens CamConnect™ Pro (AI-Box1 CamConnect procesoru), posjetite:

https://www.mylumens.com/en/Products_detail/1094/CamConnect-Pro-AI-Box1

https://www.mylumens.com/en/News_detail/155/Lumens_InfoComm_2023