fbpx

LAV Projekt - Projektiranje novog audio sustava - Činge Linge čarda - unutrašnjost restorana

Klijenti: Csingi Lingi Csarda d.o.o.

Datum projekta: 2020.

Tip projekta: Pro Audio,

U Bilju, na svega par minuta vožnje od Osijeka, nalazi se Čingi Lingi čarda. Nadaleko poznati restoran u kojem su se kroz povijest spajali tradicija, izvrsna jela, odlična glazba i predivna priroda. Ovaj restoran, koji je nastao obnovom starog i nekad vrlo popularnog istoimenog restorana na ovoj lokaciji, zadržao je ono najvažnije od svojeg prethodnika a to je dobra energija. Obnovom su isto tako zadržani ime i lokacija a oplemenjeni su novim tehnologijama, novom ponudom i izgledom prostora. Danas u ovom luksuzno uređenom prostoru možete uživati u specijalitetima Baranjske kuhinje uz predivnu atmosferu i zapanjujući pogled na rijeku Dravu. Izuzetno smo ponosni što smo imali čast sudjelovati u projektu obnove ovog divnog mjesta.  Projektiranjem i implementacijom novog audio sustava upotpunili smo vrhunski doživljaj i atmosferu koji restoran prenosi svojim gostima.

Slike projekta

Opis projekta

Prilikom obnove restorana od klijenta smo dobili upit za projektiranje i izvođenje novog audio sustava. Glavna želja klijenta bila je potpuna pokrivenost vrhunskim zvukom cijelog objekta, a mi smo ponudili rješenje bazirano na RCF komponentama. Potrebno je bilo ozvučiti cijelu unutrašnjost restorana te vanjski dio i terasu restorana. Naš idejni projekt ozvučenja je prihvaćen i ubrzo smo počeli sa montažom sustava.

 

U unutrašnjost restorana montirali smo osam komada RCF ART 710-A MK4 aktivnih dvosmjernih zvučnih kutija. One su implementirane za isporuku pozadinske glazbe ali i za održavanje koncerata. Kako je prostor restorana vrlo otvoren nismo imali većih problema s pokrivenošću zvukom. Za koncertne prilike na prostor predviđen kao bina u sali restorana, montirali smo i dvije RCF SUB 905-AS II  aktivne subwoofer zvučne kutije koje su kompletirale glavnu unutrašnju zonu audio sustava. Sanitarni čvor restorana ozvučen je s četiri RCF PL 60 ugradbenih stropnih zvučnika. Za potrebe ozvučenja vanjskog djela i terasa restorana montirali smo dvanaest RCF MQ 80P dvosmjernih vanjskih zvučnika. Zvučne kutije povezali smo na RCF PR 4093 pretpojačalo s 9 inputa te 3 outputa. Zona vanjskih zvučnika koristi RCF DPS 604X a kombinacija miksera i pojačala RCF AM 1064 koristi se za ugradbene stopne zvučnike. Kako bi eliminirali šumove pri koncertnom korištenju i povezivanju razglasa koristili smo Radial Engineering TWIN – ISO, dvokanalni line level isolator s pojačanjem do +21dB bez distorzije. Cjelokupni audio sustav je brzo pušen u rad, a klijent je vrlo zadovoljan svim mogućnostima te jednostavnošću korištenja sustava a posebice kvalitetom zvuka.

 

Više informacija o ovom predivnom restoranu možete pronaći na njihovoj stranci i Instagram profilu, a mi Vas pozivamo da ga i posjetite ukoliko ste u prilici.

Slični projekti