Aquarium Pula - izložbeno edukacijski postav vezan uz oporavak morskih kornjača

 

Klijenti: Aquarium Pula d.o.o.

Datum projekta: Lipanj 2023.

Tip projekta: Video,

Aquarium Pula najveći je i najposjećeniji akvarij u Hrvatskoj. Nalazi se u 130 godina staroj austrougarskoj utvrdi Verudela na istoimenom pulskom poluotoku. Fort Verudela je od 2002. godine u procesu prenamjene u akvarij te tako danas u utvrdi umjesto vojnika obitavaju razne vrste životinja. Akvarij na jedinstven način prikazuje bogatstvo flore i faune raznih mora a prije svega Jadrana. Cilj Aquariuma Pula jest prikazivanje ljepote i raznolikosti podmorskog života te približavanje problematike očuvanja prirode široj javnosti. Upravo to provode kroz razne projekte a posebice putem odjela Oporavilišta za divlje životinje i Centra za oporavak morskih kornjača koji djeluju unutar Aquariuma Pula. U sklopu projekta ‘’Unapređenje oporavilišta za divlje životinje u Aquariumu Pula’’, akvarij daljnjim ulaganjima želi približiti problematiku zaštite životinja i bioraznolikosti svojim posjetiteljima.

Slike projekta

Opis projekta

Vrlo smo ponosni što smo kroz projektiranje te implementaciju multimedijalne opreme za prikazivanje raznih interaktivnih sadržaja i projekcija, sudjelovali u ovom projektu. Isporukom i montažom opreme te implementacijom softvera, Aquarium Pula dobio je novi stalni edukativni izložbeni postav vezan uz oporavak morskih kornjača. Kombinacijom projekcija i interaktivnih ekrana, posjetiteljima akvarija omogućena je dodatna edukacija o oporavku morskih kornjača, a prikazani su načini njihove zašite te uvid u način života kornjača.

Za potrebe projekcije edukativnih ali i dekorativnih materijala izložbe, koristili smo laserske projektore VUE2 VIN-U6A-S i Christie Captiva DWU500S koje smo montirali na Edbak PMV400, PM3 i XPMV200W nosače projektora. Interaktivni ekran Iiyama 65’’ montirali smo na nosač ekrana Edbak EWB200. Na ovome ekranu posjetitelji imaju mogućnost pokrenuti igru Spašavanje morske kornjače kroz koju će zasigurno naučiti više o zaštiti te procesu oporavka istih. Kako bi se omogučila što veća interaktivnost izložbe isporučili smo i interaktivne samostojeće ekrane 2 x Strong 55’’ i Karisma 43’’. Samostojeći interaktivni ekrani portugalskog proizvođača Partteam & Oemkiosks vrlo su se dobro vizualno ukomponirali u izložbeni prostor. Na njima posjetitelji mogu saznati više o učinku zagrijavanja mora na kornjače kao i odigrati multiplayer igru. Sva oprema je montirana u kratkom roku a klijent je vrlo zadovoljan implementiranim rješenjem.

Pozivamo Vas da sami naučite nešto više o zašiti životinja te posjetite i pregledate sve izložbene postave Aquariuma Pula.

Slični projekti