NOVOSTI

15.04.2024

Upoznajte DPA AIR1 – Univerzalni minijaturni krzneni windscreen

LAV Projekt ekskluzivni DPA distributer - Naslovna slika DPA AIR1 minijaturni vjetrobranDPA Microphones je na NAB 2024 showu u Las Vegasu predstavio svoj novi AIR1 univerzalni minijaturni krzneni windscreen, koji se ističe u izazovnim vjetrovitim broadcast okruženjima te pri profesionalnoj izradi sadržaja. Njegov revolucionarni dizajn koji je u postupku patentiranja jamči visoko učinkovitu te dosljednu zaštitu od vjetra s nenadmašnom akustičkom transparentnošću koja rješava sve izazove snimanja na otvorenom povezane s vjetrom.

LAV Projekt - DPA AIR1 windscreen obiteljDPA AIR1 Windscreen eliminira sve brige povezane s korištenjem vjetrobrana na minijaturnom mikrofonu tijekom projekata emitiranja na otvorenom,...” objašnjava Helga Volha Somava, direktorica menadžmenta proizvoda DPA Microphones. “Mnoga windscreen rješenja koja su trenutno na tržištu oduzimaju puno vremena i teško ih je montirati. Također mogu biti nezgrapni za pravilno postavljanje te mogu promijeniti krivulju frekvencije mikrofona, ali DPA AIR1 ruši te stereotipe. Rijetko se može pronaći windscreen koji se može smatrati revolucionarnim, ali novi DPA AIR1 windscreen je upravo takav. “ U nastavku saznajte zašto.

 

Kada ne možete vjerovati majci prirodi, vjerujte svom priboru

AIR1 je jedinstveni windscreen (vjetrobran) za lavalier te headset mikrofone s dizajnom u postupku patentiranja, koji jamči brzu montažu, vrlo učinkovitu i dosljednu zaštitu od vjetra te nenadmašnu akustičnu transparentnost. AIR1 odgovara svim okruglim omnidirectional minijaturnim mikrofonima između Ø2,5-5,8 mm (0,1-0,23 in).

 

  • Učinkovita i dosljedna zaštita od vjetra
  • Brzo i jednostavno montiranje
  • Potpuna akustična transparentnost
  • Šest opcija boja
  • Odgovara većini profesionalnih minijaturnih mikrofona

 

DPA AIR1 - Dva sloja zaštite od vjetra

Prvi sloj zaštite je novodizajnirano akustično krzno. Vrsta sintetičke dlake, duljina i gustoća čine ovaj windsheeld značajno manjim od većine, bez žrtvovanja učinkovitosti odbijanja vjetra.

LAV Projekt distribucija - DPA Microphones AIR1 vjetrobraniDrugi zaštitni sloj je zračna šupljina koja se stvara ispred mikrofona. Dva čvrsta luka drže krzno udaljeno od mikrofona i održavaju konstantan volumen zraka. Osim toga, tu je i graničnik za mikrofon kako bi se osiguralo da mikrofon zadrži svoj položaj na najzaštićenijoj točki unutar vjetrobrana – odnosno u ''acoustic sweet spotu''.

 

Jednostavan za montiranje (čak i sa zatvorenim očima)

AIR1 je dizajniran tako da ga korisnici mogu brzo te jednostavno montirati čak i pri teškim vremenskim uvjetima.DPA AIR1 patent pending windscreenČvrsta plastična konstrukcija je robusna, dolazi s ručkama koje su jake i jednostavne za korištenje. S velikim otvorom, snažnom kopčom te graničnikom mikrofona, potreban je samo trenutak da umetnete mikrofon u vjetrobran te osigurate da je pravilno postavljen i sigurno fiksiran.

 

Bez žrtvovanja razumljivosti radi zaštite

Uz dosljedno pozicioniranje te brigom o učinkovitoj zaštiti od vjetra, osigurajte i postignite akustičku transparentnost. Zbog svoje prirode, svako akustično krzno prigušuje određene frekvencije. Upravo zato AIR1 ima ugrađenu graničnu površinu koja podiže prigušene frekvencije tako da je snimljeni zvuk potpuno razumljiv i zvuči kao da se ne koristi nikakva zaštita od vjetra (naravno bez neugodnog šuma vjetra).

LAV Projekt - DPA AIR1 wind tunnel test

Kliknite na sliku i pregledajte video test AIR1 windscreena u zračnom tunelu.

 

Hoće li funkcionirati na mom mikrofonu? - Naravno!

AIR1 pristaje na bilo koji okrugli minijaturni omnidirekcijski mikrofon između Ø2,5-5,8 mm. Dolazi u dvije veličine:

  • AIR1 Small za mikrofone promjera 2,5-4,3 mm
  • AIR1 Large za mikrofone promjera 4,3-5,8 mm

Donja tablica prikazuje pregled najpopularnijih profesionalnih minijaturnih mikrofona i preporučenu varijantu veličine DPA AIR1 windscreena:

DPA AIR1 veličine

Uz to, AIR1 dostupan je u šest boja kako bi zadovoljio Vaše estetske potrebe.

 

Nikad prije niste koristili ovakav windscreen

AIR1 je dizajniran s revolucionarnim novim i patent-pending pristupom vjetrobranima minijaturnih mikrofona. Saznajte kako funkcionira:

LAV Projekt - DPA ekskluzivni distributer Hrvatska - Grafika: Kako funkcionira AIR1 vjetrobranDostupno u LAV Projekt ponudi!

Kao i svi ostali DPA Microphones proizvodi, AIR1 je dostupan u našoj ponudi. Za više informacija o cijeni i rokovima isporuke - Pošaljite upit!

Povezano: Pregledajte LAV Projekt katalog DPA broadcasting rješenja