fbpx

NOVOSTI

23.05.2024

DPA 2028 i d:facto 4018™ – DPA vokalni ručni mikrofoni

LAV Projekt - DPA Microphens distributer - DPA 2028 na pozorniciU svijetu profesionalne audio opreme, danski DPA Microphones zauzima posebno mjesto zahvaljujući svojim inovacijama i neprikosnovenoj kvaliteti zvuka. Audio inženjeri i profesionalni vokalisti znaju koliko je prilikom snimanja ili izvođenja uživo bitno imati prirodan, čist i precizan zvuk. Upravo su te tri stavke glavne karakteristike DPA mikrofona. Danas Vam želimo predstaviti sve odlike i mogućnosti DPA vokalnih handheld mikrofona, projektiranih za live vokalne izvedbe – saznajte više o DPA 2028 i d:facto 4018™.

 

DPA 2028 - Jasnoća zvuka studijske kvalitete

LAV Projekt - DPA distributer Hrvatska - DPA 2028 vokalni kondenzatorski ručni mikrofon2028 je fleksibilni ručni vokalni superkardioidni kondenzatorski mikrofon koji pruža izvanrednu transparentnost i kvalitetu zvuka. Dizajniran je na način da se lako nosi sa svim izazovima nastupa uživo. Omogućuje reprodukciju istinskog ''neobojenog'' zvuka te je zbog toga vrlo zanimljiv audio profesionalcima i izvođačima. Njegova sposobnost prenošenja transparentnih vokala čini ga idealnim izborom za širok raspon tržišta, tako da se sve više koristi za emitiranje (broadcast) ali i u liturgijskim primjenama. Ipak, prije svega, dizajniran je za lead i back vokale.  DPA 2028 vokalni kondenzaorski mikrofon i adapteri za wireless

Usmjerenost, mikrofonija, SPL

Superkardioidna kapsula s poznatim DPA ravnim off-axis odzivom daje ovom mikrofonu mogućnost prirodnog hvatanja zvuka na i izvan osi uz vrlo gain prije pojave mikrofonije. Ravnomjerna superkardioidna usmjerenost pruža inženjerima zvuka lakše nošenje s ''bleedom'' od drugih instrumenata u neposrednoj blizini.

Mikrofon ima dinamički raspon od 117 dB tako da zahvaljujući brzom prijelaznom odzivu dijafragme, lako hvata peak što olakšava postavljanje mikrofona u miks. 2028 tako može podnijeti ekstremni SPL (max 160dB) najdinamičnijih pjevača, a uz nizak vlastiti šum (22dB) izvanredno zvuči i kod ''mekših'' pjevača. Za razliku od drugih superkaridoida, 2028 ima snažno prigušenje sa stražnje strane tako da scenski monitori ne rade probleme s mikrofonijom.

 

Izdržljiva žičana ili bežična opcija

DPA 2028 konstrukcijaDPA 2028 je izuzetno izdržljiv mikrofon. Rešetka je izrađena od crnog kroma koji je tvrd i robustan te se može ukloniti prilikom čišćenja. 2028 se može koristiti žičano ili bežično s wireless sistemom. Žičana verzija 2028-B-B01 ima ručku izrađenu od legure cinka s kromiranim završetkom koja je izuzetno izdržljiva. Bežične verzije dolaze s adapterima za najpoznatije bežične sisteme. Tako 2028-B-SE2 odgovara Sennheiser (2000/6000/9000/evolution/D1) wireless sistemima, a 2028-B-SLI je namijenjen većini Audio Tehnica, Lectrosonic, Shure i Sony DWX seriji.

LAV Projekt - DPA distribucija - DPA 2028 SE2 adapter za sennheiser wireless

Više o DPA 2028 saznajte na stranicama proizvođača

DPA d:facto™ 4018 – Ultimativni stage mikrofoni

LAV Projekt ekskluzivni DPA distributer Hrvatska - d:facto 4018 vokalni kondenzatorski mikrofon na pozorniciDPA serija d:facto™ vokalnih kondenzatorskih mikrofona namijenjena je za vokalne izvedbe na pozornici. Pruža besprijekornu reprodukciju svake nijanse ljudskog glasa na iznimno prirodan način, transparentno, dosljedno i uzbudljivo. Njegova superkardioidna kapsula osigurava dosljedan zvuk bilo da se koristi za nastup u nekom intimnom klubu ili u velikoj koncertnoj dvorani. Upravo zato ova je serija prvi izbor mnogih svjetskih i domaćih profesionalaca. 

LAV Projekt - DPA d:facto 4018 vokalni stage mikrofon

Linearni ili s high-end boostom?

d:facto™ 4018 je zapravo modularan mikrofon. Njegove kapsule dostupne su u dvije verzije i vrlo se jednostavno mogu zamijeniti. Verzija d:facto™ 4018VL je izuzetno linearan vokalni mikrofon te je osmišljen za glavne vokale. Druga verzija d:facto™ 4018V je isto linearni mikrofon ali dolazi s pojačanjem (high-end boostom od 3 dB na 12 kHz) te je upravo zbog tog boosta idealan za scenarije emitiranja odnosno za broadcasting jer se odlično ''probija'' u eteru, što u konačnici rezultira boljim finalnim zvukom na primjerice ugrađenim televizijskim zvučnicima. Ostalo je isto, obje verzije donose iznimno transparentan prirodan zvuk, visoko odvajanje od obližnjih izvora zvuka te upravljanje SPL-om do maksimalnih 160dB.

Žičano ili bežično rješenje – Vi birate! 

d:facto™ 4018 možete koristi s elegantnom d:facto™ ručkom za žično rješenje ili kao kod 2028 odabrati korištenje mikrofonske kapsule zajedno sa Vašim omiljenim bežičnim sustavom. Kod bežičnog korištenja, jednom kad kupite mikrofon i željenu kapsulu ali se ipak odlučite za korištenje drugog bežičnog sustava, možete jednostavno prijeći na drugi bežični adapter po četvrtini cijene novog mikrofona. Naravno bez promjene u kvaliteti zvuka. d:facto™ serija ručnih kondenzatorskih mikrofona radi s vodećim rješenjima za bežične mikrofone, kao što su Sennheiser, Shure, Sony, Wisycom, Lectrosonics i Line6.

Saznajte više i pogledajte koji adapter odgovara Vašem wireless sistemu.

Više o d:facto 4018

 

LAV Projekt je ponosni ekskluzivni distributer DPA mikrofona za Hrvatsku. U našoj ponudi, uz adekvatne zalihe, možete pronaći sve verzije 2028 i d:facto 4018 vokalnih kondenzatorski mikrofona kao i preostali DPA asortiman. Pozivamo Vas da nas posjetite u našem Showroomu i uživo isprobate sve mogućnosti DPA ručnih vokalnih mikrofona.  Za više informacija o cijenama i rokovima isporuke pošaljite nam upit.